Download και Διανομή

Η “Λύσσα” γυρίστηκε στην Μεσσηνιακή Μάνη τον Αύγουστο του 2012 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2015 από τις ομάδες Lyssa crew και +τεχνία-. Όλη η διαδικασία οργάνωσης και παραγωγής της αποτελεί μια κίνηση προς έναν αυτοοργανωμένο αντιεμπορευματικό κινηματογράφο που υλοποιήθηκε μέσα από οριζόντιες αντιιεραρχικές διαδικασίες.

Για τα επόμενα δύο χρόνια πραγματοποιήσαμε περισσότερες από 30 προβολές / συζητήσεις σε αυτοοργανωμένους κοινωνικούς χώρους, στέκια και καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Προκρίναμε την ανάδειξη της κοινωνικής λειτουργίας του κινηματογράφου σε αντίθεση με την θεαματική του υπόσταση, όπου τα μέλη μιας κοινότητας δημιουργούν, παράγουν, μοιράζονται, συζητούν και διαμορφώνουν ισότιμα ένα έργο δίχως ρόλους και πλαστούς διαχωρισμούς.

Δεν επιθυμούμε την αναπαραγωγή της ταινίας για εμπορευματικούς / θεσμικούς σκοπούς, καθώς αυτό θα ερχόταν σε ευθεία σύγκρουση με τους όρους παραγωγής της. Αντίθετα, θέλουμε να συναντηθούμε με συλλογικότητες, άτομα και ομάδες που επιλέγουν να οργανώνονται στη βάση αντίστοιχων συλλογικών χαρακτηριστικών.